TeamFores Architecture Creates "Digital Garage" Penthouse for AvivaSA

Space encourages a new way to work at headquarters.

06.28.2016

AvivaSA Digital Garage

The AvivaSA Digital Garage office, designed by TeamFores Architecture to be a warm, flexible and productive environment, accounts for 185 square meters at the penthouse of the AvivaSA Headquarters in Istanbul. It has been created with a design language in which each detail presents a functional solution, and where an industrial style is adapted to the office structure with dynamic colors and touches. There are four separate indoor sections and a terrace garden that represents the perfect harmony of natural wood, steel materials, and innovative products. The indoor sections are separated from one another by removable components and can accommodate meetings, presentations, and internal dialogues without disturbing other employees.

Decorative flowerpots and multi-purpose hooks have been hung on the wire meshes used as separators between the sections. There are no defined closed rooms and comfortable furniture have been selected from the Derin Design collection (some custom made). The Spun Chair designed by Thomas Heatherwick selected from the Magis product range of Wonderpus has been used to gave a different look to the environment. "Rooms" can be united and separated according to the office needs with moving mechanisms and furniture. The portable wire mesh mechanisms enable practical use of materials, such as presentation papers, during meetings.

Colors such as blue, green and yellow have been used evenly and develop a dynamic identity with linear ceiling lightings. On the terrace sits an original meeting cubicle of sorts, with swings! They are placed around a fixed table where employees can sit with their laptops for presentations and/or intimate meetings. It embodies the spirit TeamFores tried to embody with the Digital Garage.